Hallo iedereen,
ik wil graag een goede maler kopen en dacht aan de bezzera bb005. Ik heb thuis een Isomac macinino die ik gebruik voor mijn bialetti moka potje. De hoogte mag niet meer dan 50 cm zijn dus tweede hands professionals machines vallen af.
De maler kan fijn malen en de korrelgrootte ziet er op het oog homogeen uit. Maar ik heb geen geoefende oog.
Heeft iemand ervaring met deze isomac maler en zal deze voldoen om een goede espresso te zetten met een (nog te kopen) lever van Pavoni (met ring)? Ik zal ook vers gebrande koffie gebruiken.
Of is de bezzera beter?
Ik heb al gekeken op coffeegeek en daar zijn de meningen verdeeld.
alvast bedankt voor jullie input
Details van de isomac:
Grinder on demand, 430 stainless steel body.
Conic wheels in hardened steel - diameter 38 mm.
Option to select grinding.
250 gr coffee beans hopper.
Chromed cover.
Dimensioni (LxAxP)|Dimensions(LxHxD) 110x290x200 mm
Peso|Weight 3 kg
Contenitore caffè|Hopper 250 g
Potenza|Power 100 W
bron: http://www.isomac.it/model.asp?id=14
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
2Er bestaan bijna geen 2-de hands horecamalers die hoger zijn dan 50 cm. zodra je de hopper verwijdert. Ik zou die optie zeker niet zomaar overslaan. Zo is mijn Mazzer Major, mèt vultrechter, "slechts" 43cm hoog.
Dat gezegd hebbende: de BB005 zal bijna zeker wel een beter resultaat geven dan de Macinino. Deze laatste machine is vrees ik toch ook niet goed genoeg voor de Pavoni's (overigens moet het maalsel juist niet homogeen zijn, maar bi-modaal).
Dat gezegd hebbende: de BB005 zal bijna zeker wel een beter resultaat geven dan de Macinino. Deze laatste machine is vrees ik toch ook niet goed genoeg voor de Pavoni's (overigens moet het maalsel juist niet homogeen zijn, maar bi-modaal).
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
3Ik heb hier een MK Pro-m en die is incl hopper maar 37cm hoog
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
4De mijne is ook 37 cm
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
5Bedankt voor de snelle respons!
Okay, de bb005 is dus beter dan de isomac en is goed genoeg voor een Pavoni. Kan ik het zo samenvatten?
Misschien begrijp ik het niet volledig maar wat heb je aan een maler als er geen hopper op zit?
Okay, de bb005 is dus beter dan de isomac en is goed genoeg voor een Pavoni. Kan ik het zo samenvatten?
Misschien begrijp ik het niet volledig maar wat heb je aan een maler als er geen hopper op zit?
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
6Ik heb een fiorenzato (echt een joekel), gebruik weleens zonder hopper, dan zet ik gewoon een kopje over het maalgedeelte heen. Je kan eventueel ook de hopper modificeren. (afsnijden en voor sommige merken zijn er kleinere te koop). Zelf creatief is ook een optie!
Ik bewaar geen bonen in de hopper, maar in een pot ernaast, dan worden de bonen ook niet beïnvloed door het licht. Ik maal per kopje de bonen die ik nodig heb...
Ik bewaar geen bonen in de hopper, maar in een pot ernaast, dan worden de bonen ook niet beïnvloed door het licht. Ik maal per kopje de bonen die ik nodig heb...
| Profitec Pro 800| niche zero|v60 | aeropress |1zpresso x-pro s | Genecafe
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
7Tja, zelf een maler bouwen is ook een optie en bijzonder creatief, mloes.
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
8Mloes' idee is minder gek dan je denkt hoor. Er zijn veel forumleden die hun maler op één of andere manier hebben gemodificeerd. Misschien wil Bluecold wel een plaatje van zijn Frankensteinmaler posten .
Zo zijn er dus ook veel mensen (de meesten?) die de hopper van hun horecamaler hebben gehaald, de hals van de maler zelf kan immers in veel gevallen genoeg boontjes bevatten voor 1 of 2 kopjes koffie, soms wel meer. Een platte trechter of een minihopper kan het doseren dan wat vergemakkelijken. Er zijn dus, zoals geopperd, veel creatieve oplossingen verzonnen om van die onnodig grote hopper af te komen en deze te vervangen voor iets meer praktisch.
Zo zijn er dus ook veel mensen (de meesten?) die de hopper van hun horecamaler hebben gehaald, de hals van de maler zelf kan immers in veel gevallen genoeg boontjes bevatten voor 1 of 2 kopjes koffie, soms wel meer. Een platte trechter of een minihopper kan het doseren dan wat vergemakkelijken. Er zijn dus, zoals geopperd, veel creatieve oplossingen verzonnen om van die onnodig grote hopper af te komen en deze te vervangen voor iets meer praktisch.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
9Heb bij mijn le san marco de hopper verwijderd en een kleine demoka hopper opgezet met aangepaste ring en merk nu dat ik bonen toevoeg per keer en dat zou ook zonder hopper kunnen.....
Home: faema e61 originale,Mythos1, Eureka Specialita en nog genoeg
Re: isomac MACININO PROFESSIONALE
10Zie ook dit topic voor een kleinere hopper. Was vrij simpel en je hoeft niet te single dosen. Nu gewoon 200 gram bonen erin ( ipv de 1,5 kilo in de oude hopper)...blijft zo echt wel onder de 50 cm.
viewtopic.php?f=19&t=4820
viewtopic.php?f=19&t=4820
Expobar Brewtus III- Ponte Vecchio Lusso - Ponte Vecchio Export - Mahlkoning Vario - Demoka M203 - Six Cup Classic Series Chemex - Bialetti Moka Express 3 en 1-kops - Hario V60 Dripper - Hario Skerton