Re: De wereld van wijn

27
Leuk!

Het plaatje kwam overigens niet tevoorschijn, wel toen ik de URL verhuisde naar een apart browser-schermpje.

Vanmiddag kreeg ik van vrienden een "Hank Wine Aerating Pourer" die als het ware de wijn al gorgelend breed je glas in laat gutsen waardoor er meer lucht bijkomt, alsof de wijn al even heeft kunnen 'ademen'.

Ken je zoiets? Vanavond proberen.

Van wat ik ervan begrijp verbetert het de smaak en moet je het eigenlijk zien als iets dat wijlen Jan Wolkers had moeten hebben in de film Turks Fruit, of in het boek natuurlijk, dat kan ook, wanneer Monique van de Ven hem in de mond plast, dat de straal niet zo massief in de huig klokt maar een wervelende spetterstraal maakt voor optimaal mondgevoel waarbij niet alleen het achtereind van de tong wordt bemorst maar ook het verhemelte, de ruimte onder de tong (belangrijk!), het tandvlees en zelfs de lippen en een stukje van de baard, alles zonder dat het in je ogen komt waar het zou kunnen bijten.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: De wereld van wijn

28
fransg schreef:Leuk!

Het plaatje kwam overigens niet tevoorschijn, wel toen ik de URL verhuisde naar een apart browser-schermpje.

Vanmiddag kreeg ik van vrienden een "Hank Wine Aerating Pourer" die als het ware de wijn al gorgelend breed je glas in laat gutsen waardoor er meer lucht bijkomt, alsof de wijn al even heeft kunnen 'ademen'.

Ken je zoiets? Vanavond proberen.

Van wat ik ervan begrijp verbetert het de smaak en moet je het eigenlijk zien als iets dat wijlen Jan Wolkers had moeten hebben in de film Turks Fruit, of in het boek natuurlijk, dat kan ook, wanneer Monique van de Ven hem in de mond plast, dat de straal niet zo massief in de huig klokt maar een wervelende spetterstraal maakt voor optimaal mondgevoel waarbij niet alleen het achtereind van de tong wordt bemorst maar ook het verhemelte, de ruimte onder de tong (belangrijk!), het tandvlees en zelfs de lippen en een stukje van de baard, alles zonder dat het in je ogen komt waar het zou kunnen bijten.
Ik heb het bericht even aangepast en de foto elders geplaatst.
De Hawk Wine Aerating Pourer ken ik niet hoor. Ik ben een beginneling in de wijn. Ik nam weleens een slokje maar vaak dacht ik dan wat een gore smaak. Dat waren dan vaak de zware wijnen die mijn moeder drinkt. Daarnaast heb ik wijn geproefd waarvan ik dacht dat het een bessensapje was of ranja, erg waterig; aangelengt? Ik kom er nu achter dat er ook zwaardere wijnen zijn die wel zoet kunnen smaken en met wat aciditeit zonder wrang te gaan smaken en dat mag ik wel.

http://www.dx.com/nl/p/hawk-wine-aerati ... ncg4xXhCM8" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: RE: Re: De wereld van wijn

29
bobbee schreef:
http://www.dx.com/nl/p/hawk-wine-aerati ... ncg4xXhCM8" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ik ben dus niet de enige die dat rare zinnetje erbij krijgt als je een bericht bewerkt of qoute! Kan daar SVP wat aan gedaan worden?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.