En je espresso wegen is veel nauwkeuriger dan op volume meten. 16g koffie en 32g espresso rond 25sec en het kan bijna niet mislukken

Dat moet lukken ja!diems01 schreef:Update;
- Vivaldi schoongemaakt en backflush uitgevoerd (heb nog geen blindfilter dus rubber in uitloop porta en nadien de machine en keuken moeten uitsoppen haha)
- Zakje Grande Alta (das ook toevallig) van Fascino binnen
- Maalgraad afgesteld op 25 sec doorlooptijd met 17g maalsel
Resultaat was best ok. Espresso glaasje met veel crema (verdwijnt best snel maar behoudt wel donkere kleur) en een kleine 25ml vloeistof. Het rook en smaakte naar "citrus fruit / bessen". Vanaf de eerste sip nog iets te zuur maar niet die thee galm als nasmaak. Choco of noot tinten zijn ver te zoeken en mijn inziens meer een reclamekreet .. Heb iig wel het idee dat de vivaldi het gewoon doet. Ben nu geneigd om na elke shot te backflushen met clean express haha
Je moet wel zien dat hij juist staat en eventueel even ijken. Je kan hem controleren door er een 2€ munt op te leggen, die moet 8.5g wegen dacht ik.diems01 schreef:@Jochen, Super bedankt voor de link naar die weegschaal!! die scoor ik meteen. Uit de UK ook dus moet niet te lang duren om in huis te krijgen. Dan maar eens spelen met gewicht en temp. Ben al blij dat het verbeterd is. Iedereen bedankt voor de tips. Heb weer wat geleerd![]()
Toch vreemd dat ik in het begin en met de Sylvia uit 16 a 17g, 2 kopjes trok die naar me "zin" waren.. Heb daarnaast ook het idee dat mijn smaak kritischer is geworden. Eerder misschien toch het idee van jeeej ik drink espresso
Terug naar “Alles voor beginners”