Ik heb sinds vrijdag deze nieuwe dripper in bezit.
Het is een soortgelijke dripper als de kalita 155. Hij heeft een iets andere uitloop maar het bijzondere is wat daarboven zit! Een water compartiment die het water evenredig verdeelt over het koffiebed in kleine druppeltjes!
Dit zorgt voor zo'n prachtige evenredige extractie die je met handmatig opschenken eigenlijk niet kunt bereiken.
Boven dat compartment zit weer een trechter waar je 150ml water in giet.
Ik heb niet het orginele recept gevolgd maar dezelfde verhouding als de V60 gebruikt om goed te kunnen vergelijken. 20 gram koffie met 300 ml water, dus 2x de trechter vullen met 150ml kokend water.
Om kort te zijn, ik wist niet wat mij overkwam. Ik had als eerste een koffie van Tim Wendelboe gebruikt : Honduras Caballero Geisha. En hoewel die uit de V60 en mijn manier van opschenken al geweldig is kwam hij er in de Gabi nog veel zoeter, zachter en cleaner uit. Was dat dan een lucky shot? Nee, keer op keer die heerlijke zachte zoete smaak!
Je hebt bij deze dripper dus ook geen learning curve, ook geen fancy thin spout kettle van 65 euro nodig en het zou zelfs zonder weegschaal kunnen! Bloomen, nee. Niet gedaan, het ding druppelt zoals hij druppelt. Het spelen blijft dus beperkt tot type boon/branding, maalgraad en water/koffie verhouding wat de doorlooptijd beïnvloed die zo tussen de 3 a 4 minuten ligt. En dat werkt met deze Gabi Master A!
Wat een uitvinding, ik kan hem een ieder aanraden!
https://youtu.be/jGpFPPnAT14
Nieuwe filterkoffie dripper: Gabi Master A by Glowbeans
1‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’