Ja maf he. Nou is het wel een flatbed en geen V60 die onder de Druppelaar hangt. Dus andere gelijkmatiger extractie. De gabi druppelt heel zacht en rustig en ik denk dat hij de koffie daarom genoeg tijd geeft om te verzadigen. Misschien hetzelfde als het voorwellen van de koffie voor een espresso. In ieder geval is de koffie extreem zoet, kan soms wat complexiteit missen misschien doordat het die bloom mist en het opschenken met een keteltje. Maar wanneer je dan de maalgraad wat fijner zet of de ratio aanpast is dat ook op te vangen en krijg je een erg goede koffie.
Overigens, een andere zetmethode zoals de V60, aeropress etc is niet slechter. Dat is nooit gezegd maar de Gabi maakt het echt heel eenvoudig.
Re: Nieuwe filterkoffie dripper: Gabi Master A by Glowbeans
51‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’