Ook ik ben heel benieuwd. Ik zou het ook leuk vinden om tips en tricks te krijgen van de meer ervaren dripkoffie makers. Zaken als hoeveelheid koffie, maalgraad (en dus doorlooptijd) etc. Ik richt me nu vooral op 400ml output met 25gr koffie (2:30 pour en 1 min uitlooptijd) met de v60.
Zou zonde zijn om de mooie geisha koffie te verpesten door zoeken naar de juiste parameters.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
22Ze waren blij met me bij het postkantoor. 
17 doosjes onderweg, als het goed is heeft iedereen een email met track & tracé ontvangen.
Ik heb de ontwikkeling van de geisha na first crack iets langer door laten lopen met een hele lage RoR, meer als een omniroast. Ik dacht dat een pond voor filter best veel is en de koffie heeft voldoende zuurte van zichzelf.
Door de chocolade & body iets te accentueren kun je met deze branding, als je het leuk vindt, ook zeker nog spelen op de espressomachine!

17 doosjes onderweg, als het goed is heeft iedereen een email met track & tracé ontvangen.
Ik heb de ontwikkeling van de geisha na first crack iets langer door laten lopen met een hele lage RoR, meer als een omniroast. Ik dacht dat een pond voor filter best veel is en de koffie heeft voldoende zuurte van zichzelf.
Door de chocolade & body iets te accentueren kun je met deze branding, als je het leuk vindt, ook zeker nog spelen op de espressomachine!
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
23Check. Ik ben benieuwd!Pti schreef:Ze waren blij met me bij het postkantoor.
17 doosjes onderweg, als het goed is heeft iedereen een email met track & tracé ontvangen.
Ik heb de ontwikkeling van de geisha na first crack iets langer door laten lopen met een hele lage RoR, meer als een omniroast. Ik dacht dat een pond voor filter best veel is en de koffie heeft voldoende zuurte van zichzelf.
Door de chocolade & body iets te accentueren kun je met deze branding, als je het leuk vindt, ook zeker nog spelen op de espressomachine!
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
24Ook benieuwd!
Waar moet ik op mikken met een Kalita Wave 155?
25gr maalsel + 300ml kokend water? Hoe lang door laten lopen??
Waar moet ik op mikken met een Kalita Wave 155?
25gr maalsel + 300ml kokend water? Hoe lang door laten lopen??
dus...
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
25Niks ontvangen, zit niet iedereen bij de eerste batch?Pti schreef: wo 20 feb 2019, 19:55 17 doosjes onderweg, als het goed is heeft iedereen een email met track & tracé ontvangen.
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
26Ik heb denk een instelling verkeerd staan óf ze komen pas als de pakketten in het sorteerproces zitten.
Update volgt
Update volgt
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
27Ik heb wel mail ontvangen hoor.Pti schreef:Ik heb denk een instelling verkeerd staan óf ze komen pas als de pakketten in het sorteerproces zitten.
Update volgt
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
29Ik kreeg door van vroege vogel:Marcje schreef: wo 20 feb 2019, 20:34 Ook benieuwd!
Waar moet ik op mikken met een Kalita Wave 155?
25gr maalsel + 300ml kokend water? Hoe lang door laten lopen??
Geisha. 15g grove maling, 94graden via gabi master b. 40g bloomen 30s, daarna 220g bijschenken. In 2:20 was alles doorgelopen.
Fluweelzacht, rond mondgevoel, lange toffee aftertaste.
Geinig genoeg nul smaak als je direct drink. Moet even afkoelen voor beste effect. Wordt zoeter naarmate meer afkoelt.
Re: Inkoopactie: Glowbeans - The Gabi Master B
30Mailtje heb ik ontvangen!
Ik start altijd met 1:15. 20 gr koffie / 300ml water. Van daaruit op smaak verder dmv dosering aanpassen of maalsel grover of fijner. Temp praktisch altijd 94 graden op electrische ketel. Gaat altijd goed op smaak.
Bloom opgieten in 30 sec doe ik laatste maanden met 3x gewicht koffie en even omscheppen met zo'n fijne cupping spoon. Dan heel zachtjes in cirkels opschenken wat nu dus kan worden overgenomen door de gabi B zodat je zo min mogelijk werveling in het koffiebed creëert en bij ongeveer 200ml zie je de crema laag die bovenop drijft lichter van kleur worden, bitter dus en die vermijd ik door dan alleen nog maar heel zacht in het midden van de V60 tot 300ml te schenken, dat zou met de gabi dan kunnen door alleen het midden segment te gebruiken. Dan als water is gezakt tot helft a 2/3 vol van v60 even een wals om koffiebed recht te trekken. Doorlooptijd incl bloom zit dan op 2:20 tot max 2:50.
Zo krijg ik altijd mierzoete filterkoffie. Ben heel benieuwd hoe de gabi B het gaat doen.
Ik heb er een voor mij nieuwe maar 2e hands gescoorde dripper voor klaarstaan! Dubbelwandige notneutral gino dripper. Practig gemaakt!
[img]https://up.picr.de/35118695hm.jpg[/img]
Ik start altijd met 1:15. 20 gr koffie / 300ml water. Van daaruit op smaak verder dmv dosering aanpassen of maalsel grover of fijner. Temp praktisch altijd 94 graden op electrische ketel. Gaat altijd goed op smaak.
Bloom opgieten in 30 sec doe ik laatste maanden met 3x gewicht koffie en even omscheppen met zo'n fijne cupping spoon. Dan heel zachtjes in cirkels opschenken wat nu dus kan worden overgenomen door de gabi B zodat je zo min mogelijk werveling in het koffiebed creëert en bij ongeveer 200ml zie je de crema laag die bovenop drijft lichter van kleur worden, bitter dus en die vermijd ik door dan alleen nog maar heel zacht in het midden van de V60 tot 300ml te schenken, dat zou met de gabi dan kunnen door alleen het midden segment te gebruiken. Dan als water is gezakt tot helft a 2/3 vol van v60 even een wals om koffiebed recht te trekken. Doorlooptijd incl bloom zit dan op 2:20 tot max 2:50.
Zo krijg ik altijd mierzoete filterkoffie. Ben heel benieuwd hoe de gabi B het gaat doen.
Ik heb er een voor mij nieuwe maar 2e hands gescoorde dripper voor klaarstaan! Dubbelwandige notneutral gino dripper. Practig gemaakt!
[img]https://up.picr.de/35118695hm.jpg[/img]
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!