128
door kilo
Een maandje bezig met Bianca en ik begin haar een beetje te begrijpen.
De review van Jim Schulman en de gebruikerservaringen op H.B. hebben voor mij wat richting gegeven in de schier eindeloze mogelijkheden die Bianca biedt. Bianca maakt gemakkelijk een standaard E61 shot met donkere bonen. Romig. Caramel, noten en chocolade. Aan het eind de druk wat terug laten lopen voor een zachter resultaat. Met medium en licht gebrande bonen zijn de mogelijkheden groot. En de resultaten soms verbazend. Soms lijkt het niet meer op espresso. De Slayer shot stijl is soms lekker, ( langzaam naar 4 bar, dan naar 9 en eindigen op 6). En de laatste favoriet: 20 seconden op 2 bar, druppelend, dan naar 8 en af zakken naar 6 met een brew ratio van 1 op 3. Dit met medium gebrande ethiopische bonen. Super zacht, aromatisch.
Herhaalbaarheid van de shots is wel een puntje, het “recept” is nooit exact reproduceerbaar. Inherent aan de Bianca natuurlijk.
Ben voorlopig nog niet uitgespeeld. En benieuwd naar ervaringen van andere Bianca gebruikers hier.
Vesuvius Evo Leva || Cafelat Robot ||Aillio Bullet R1 || KINU M47|| Niche Zero