
Re: Latte art fotos
1742Kijk now UR talkin'!MichaelvDuuren schreef:Vanmorgen ook weer genoten van deze heerlijke flatwhite.

Re: Latte art fotos
1744Knap werk weer!
Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.
Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!
Dus: help!!
Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.
Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!
Dus: help!!
Londinium R x Mazzer Philos x I200D burrs x 233M burrs x Varia AKU mini x The Force Tamper
Re: Latte art fotos
1745Nadat ik de melk voor 2 of 3 kopjes heb opgeschud mix ik de melk met behulp van twee melkkannetjes (zoals je ook alle barista’s ziet doen).omeCoffee schreef:Knap werk weer!
Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.
Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!
Dus: help!!
Lelit Bianca V1 - Niche zero - ROK Espresso maker
Re: Latte art fotos
1746InkopperomeCoffee schreef:Knap werk weer!
Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.
Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!
Dus: help!!


tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.

Re: Latte art fotos
1747Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.gilleko B. schreef:InkopperomeCoffee schreef:Knap werk weer!
Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.
Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!
Dus: help!!, veel blijven oefenen. Ik zelf bereik de mooiste melkstructructuur in een 350ml melkkannetje. Ik vermoed omdat ik die het meeste gebruik voor het schuimen en dan ontstaat er in de
tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.
️
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.
Londinium R x Mazzer Philos x I200D burrs x 233M burrs x Varia AKU mini x The Force Tamper
Re: Latte art fotos
1748Genau, ik moest bij wisseling van mijn Rocket naar een Linea Mini van rechts naar links gaan schuimen, dat heeft eventjes nog wat voeten in de aarde gehad. Ben je als consensieus barrista in de horeca bezig, het bereiken van the perfect cup zit in je haarvaten en je zet 400 koppen per dag, dan heb je wat minder moeite. Dan kan je achter je rug een latte gieten (zijn filmpjes van). Maar voor eenvoudige stervelingen zoals jij en ik geldt wat anders.omeCoffee schreef:Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.gilleko B. schreef:InkopperomeCoffee schreef:Knap werk weer!
Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.
Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!
Dus: help!!, veel blijven oefenen. Ik zelf bereik de mooiste melkstructructuur in een 350ml melkkannetje. Ik vermoed omdat ik die het meeste gebruik voor het schuimen en dan ontstaat er in de
tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.
️
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.

Re: Latte art fotos
1749Eens!gilleko B. schreef:Genau, ik moest bij wisseling van mijn Rocket naar een Linea Mini van rechts naar links gaan schuimen, dat heeft eventjes nog wat voeten in de aarde gehad. Ben je als consensieus barrista in de horeca bezig, het bereiken van the perfect cup zit in je haarvaten en je zet 400 koppen per dag, dan heb je wat minder moeite. Dan kan je achter je rug een latte gieten (zijn filmpjes van). Maar voor eenvoudige stervelingen zoals jij en ik geldt wat anders.omeCoffee schreef:Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.gilleko B. schreef:Inkopper, veel blijven oefenen. Ik zelf bereik de mooiste melkstructructuur in een 350ml melkkannetje. Ik vermoed omdat ik die het meeste gebruik voor het schuimen en dan ontstaat er in de
tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.
️
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.
️
En ook ik ben gewisseld, van links naar rechts. Rechts is qua opstelling op het aanrecht perfect maar het is wennen! Misschien bouw ik het wel om.
Londinium R x Mazzer Philos x I200D burrs x 233M burrs x Varia AKU mini x The Force Tamper
Re: Latte art fotos
1750Moraal van het verhaal: we gaan gewoon dapper dooromeCoffee schreef:Eens!gilleko B. schreef:Genau, ik moest bij wisseling van mijn Rocket naar een Linea Mini van rechts naar links gaan schuimen, dat heeft eventjes nog wat voeten in de aarde gehad. Ben je als consensieus barrista in de horeca bezig, het bereiken van the perfect cup zit in je haarvaten en je zet 400 koppen per dag, dan heb je wat minder moeite. Dan kan je achter je rug een latte gieten (zijn filmpjes van). Maar voor eenvoudige stervelingen zoals jij en ik geldt wat anders.omeCoffee schreef: Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.
️
En ook ik ben gewisseld, van links naar rechts. Rechts is qua opstelling op het aanrecht perfect maar het is wennen! Misschien bouw ik het wel om.




