Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3582
Ja tragisch -- ik vermoedde dat ik iets aan ingrediënt was vergeten of verkeerd had afgewogen omdat het deeg wat nat en kauwgom-achtig bleef, niet erg stevig werd en steeds uitzakte op de snijplank waar ik het liet rusten. Op gevement leek het na het opbollen wel meer overeind te willen blijven, dus ik bloem eroverheen en hup de bijna-hete oven in ermee (dwz ik bleef zelf buiten de oven). 55 minuten erin gehouden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3583
fransg schreef: wo 27 jan 2021, 08:41 Ja tragisch -- ik vermoedde dat ik iets aan ingrediënt was vergeten of verkeerd had afgewogen omdat het deeg wat nat en kauwgom-achtig bleef, niet erg stevig werd en steeds uitzakte op de snijplank waar ik het liet rusten. Op gevement leek het na het opbollen wel meer overeind te willen blijven, dus ik bloem eroverheen en hup de bijna-hete oven in ermee (dwz ik bleef zelf buiten de oven). 55 minuten erin gehouden.
Hoog rogge gehalte.?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3584
cremalover schreef: wo 27 jan 2021, 08:54 Hoog rogge gehalte.?
Ik doe altijd vrijwel hetzelfde, dus evenveel rogge (300g desem van 50% water 50% rogge volkoren eigen maling), daarbij 120g tarwe volkoren eigen maling + 300g bloem + 260g water incl 30g espresso +14g zout

Maar gisteren dus iets meer water gedaan misschien
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino