Beste leden
Volledig nieuw hier dus hopelijk doe ik alles goed.
Ik heb een tweedands rocket overgenomen maar de uitloop in de basket is zo sterk dat de puk omgespoeld wordt dus viese koffie .
Ik heb het binnen werk van de e61 vervangen door nieuwe dichtingen en veren en kleppen.
Maar probleem is niet opgelost.
Rare is dat ik het niet met alle bonnen heb.
Ik probeer een filmpje bij te voegen van wat ik bedoel.
eerste zonder en tweede met basket
https://youtube.com/shorts/_vNozV3FWPQ?feature=share
https://youtu.be/mzxdxUR3K14
Alvast bedankt
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
2Welke maler gebruik je exact en welke bonen precies van welke brander, welke datum gebrand?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
3Ik denk dat je probleem "gewoon" channeling is in plaats van te veel flow, en daar kun je meerdere dingen tegen doen.
Maar als je verder op het spoor van te veel flow wil dan kun je een kleinere sproeier bovenin de zetgroep plaatsen.
Maar als je verder op het spoor van te veel flow wil dan kun je een kleinere sproeier bovenin de zetgroep plaatsen.
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
4Of misschien is de sproeier over het hoofd gezien bij het weer in elkaar zetten van de zetgroep!Pti schreef: do 02 feb 2023, 12:32Maar als je verder op het spoor van te veel flow wil dan kun je een kleinere sproeier bovenin de zetgroep plaatsen.
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
5Bedankt al voor het meedenken.
Vond het raar dat als ik na opwarmen even laat doorlopen om de temp in de kop te laten zakken dat hee lde keuken onder water hangt omdat het er zo uitspuit.
De man wie voor mij de bonen brand Byrgir Ros(Retie) kan er niet aan uit dat ik geen koffie gezet krijg met de Brazilië Cerrado Mineiro.
Flow start perfect traag op en als de druk toeneem spoelt de puk gewoon stuk en vliegt het water erdoor.
Maar volgens jullie gaat het water niet te snel op de filmpjes?
MVg Tim
Vond het raar dat als ik na opwarmen even laat doorlopen om de temp in de kop te laten zakken dat hee lde keuken onder water hangt omdat het er zo uitspuit.
De man wie voor mij de bonen brand Byrgir Ros(Retie) kan er niet aan uit dat ik geen koffie gezet krijg met de Brazilië Cerrado Mineiro.
Flow start perfect traag op en als de druk toeneem spoelt de puk gewoon stuk en vliegt het water erdoor.
Maar volgens jullie gaat het water niet te snel op de filmpjes?
MVg Tim
Laatst gewijzigd door Timtim78 op do 02 feb 2023, 20:40, 2 keer totaal gewijzigd.
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
6Eureka Atom 65fransg schreef: do 02 feb 2023, 12:01 Welke maler gebruik je exact en welke bonen precies van welke brander, welke datum gebrand?
Koffie is van Byrgir Ros
De bonen zijn max 3 weken oud en min 1 week gerust.
MVg TIM
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
7De man die de koffie voor je maalt?Timtim78 schreef: do 02 feb 2023, 16:07 Bedankt al voor het meedenken.
Vond het raar dat als ik na opwarmen even laat doorlopen om de temp in de kop te laten zakken dat hee lde keuken onder water hangt omdat het er zo uitspuit.
De man wie voor mij de bonen maalt Byrgir Ros(Retie) kan er niet aan uit dat ik geen koffie gezet krijg met de Brazilië Cerrado Mineiro.
Flow start perfect traag op en als de druk toeneem spoelt de puk gewoon stuk en vliegt het water erdoor.
Maar volgens jullie gaat het water niet te snel op de filmpjes?
MVg Tim
Hebbes!
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
8Voorgemalen = hopeloos
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
9Type foutje dat is brol gemalen koffie.
Moet brand zijn
Re: Rocket Giotto evo R te veel flow.
10Wat voor mandje gebruik je (staat er op voor welke hoeveelheid koffie hij bedoeld is), en hoeveel gewicht gemalen koffie doe je daar in? Gebruik je een tamper?
Als je, ik noem maar een dwarsstraat 10 gram gemalen koffie in een 18 grams bakje/mandje doet, dan klotst de koffie alle kanten op
Als je, ik noem maar een dwarsstraat 10 gram gemalen koffie in een 18 grams bakje/mandje doet, dan klotst de koffie alle kanten op