Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4941
Dirk Jan schreef: di 07 jun 2022, 18:49 Hier bakken we ieder voor onszelf en in verschillende apparaten. Ik bak één brood in de 5 dagen en 1 chocoladetraktatie in de twee weken. Dat doe ik nu nog in de Broodbakmachien.
Maar ik wil meer gaan bakken in een echte oven en ik ben dan ook aan het kijken naar een nieuwe vrijstaande electrische oven. Heb intussen begrepen dat een normale conventionele convectieoven met boven en onderwarmte voldoende is voor het bakken van brood.
Nu nog de maten. Daarvan heb ik begrepen dat een hoogte van 40cm prettig is.
Dat is nog lastig zoeken, want de electrawinkels verkopen voornamelijk inbouw en als ze iets vrijstaand hebben is dat meestal klein.
De professionelere aanbieders verkopen wel wat grotere vrijstaande ovens maar dat zijn eigenlijk allemaal heteluchtovens. De warmte wordt door één of meerdere ventilatoren rondgeblazen. En dat laatste is dus niet echt nodig.
Heeft iemand een tip voor een goede broodbakoven?
Ik heb een Rofco B5.
Passen twee broden in.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4944
Man, ik vind hem erg mooi! Je kan zien dat dit ooit is gestart met huisvlijt (denk ik). En dat spreekt mij wel aan.

En als je een brood in een bakblik hebt, ook gewoon op de steen? En een ronde taartvorm?
Het enige wat ik een minnetje vind is de binnen hoogte, die schijnt iets van 20 cm te zijn, klopt dat? Dat lijkt me laag.
En het zou mooi zijn als je de onderwarmte en bovenwarmte apart kan instellen. Net zoals die van
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-home-edition
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4948
Wie heeft tips om een desembrood te bakken bij max 210°C?

Mijn pelgrim oven haalt de ingestelde temperatuur niet. Ik kan hem instellen tot max 250 graden maar mijn thermometer geeft aan dat de temp blijft hangen tussen 210-220 graden max. Ik krijg hem niet hoger. Heb alle beschikbare standen als boven+onderverwarming, icm grill en of hete lucht circulatie geprobeerd.

De recepten die ik nu heb gevolgd gaan steeds uit van 230 tot 250 graden.

De regeling/thermostaat is ook waardeloos, de temperatuur kakt te ver in als de oven eenmaal zijn setpoint bereikt heeft. Daar heb ik een workaround voor, de temp iedere 5 minuten iets verhogen beginnend bij 230. Dan blijft de verwarming "ingeschakeld". Maar dit neemt de lol wel weg.

Ik bak nu de broden in een dutch oven in de pelgrim oven trouwens, niet los in de oven.
Profitec Pro 700 | Eureka Mignon XL