Ik heb een Rofco B5.Dirk Jan schreef: di 07 jun 2022, 18:49 Hier bakken we ieder voor onszelf en in verschillende apparaten. Ik bak één brood in de 5 dagen en 1 chocoladetraktatie in de twee weken. Dat doe ik nu nog in de Broodbakmachien.
Maar ik wil meer gaan bakken in een echte oven en ik ben dan ook aan het kijken naar een nieuwe vrijstaande electrische oven. Heb intussen begrepen dat een normale conventionele convectieoven met boven en onderwarmte voldoende is voor het bakken van brood.
Nu nog de maten. Daarvan heb ik begrepen dat een hoogte van 40cm prettig is.
Dat is nog lastig zoeken, want de electrawinkels verkopen voornamelijk inbouw en als ze iets vrijstaand hebben is dat meestal klein.
De professionelere aanbieders verkopen wel wat grotere vrijstaande ovens maar dat zijn eigenlijk allemaal heteluchtovens. De warmte wordt door één of meerdere ventilatoren rondgeblazen. En dat laatste is dus niet echt nodig.
Heeft iemand een tip voor een goede broodbakoven?
Passen twee broden in.