Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5983
mr Blanc schreef: wo 01 nov 2023, 13:15
En niet onverdienstelijk! Mooie oren :D
Dank! Ik bak al zeker 10 jaar brood... Ik heb het vooral mijzelf geleerd, met wat hulp van internet en boeken van Tartine. Die "oren" en "open kruim" die erbij hoort, zijn vooral doordat ik de laatste rijs van mijn desembroden in de koelkast doe (16-18 uur) en ik vrij strak de buitenkant kan vormen.

Het mooie van die laatste rijs in de koelkast is dat je veel makkelijker kan plannen. :D

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5985
Ik ben eruit. Na de zoektocht om voor mijn zoontje iets te maken zonder tarwe eiwit ben ik uitgekomen op zuurdesem crackers.
Het rogge desem vul ik aan met spelt of roggemeel + zout + baking soda + zaden / pitten + olijfolie. Dat gaat een nachtje in de koelkast en dan rol je er een dunne lap van.
Smaakt echt ontzettend lekker en is zeer eenvoudig te maken dus goed te doen om iedere dag te produceren.

[img]https://up.picr.de/46569830nw.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46569831ue.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46569832se.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46569833eh.jpeg[/img]

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5990
Joste schreef: do 02 nov 2023, 17:13 Daar ben ik recent ook mee begonnen, al duurt die tweede rijs bij mij dan wel wat korter, uur of 8. Bevalt beter.
Waarom bevalt een kortere tweede rijs in de koelkast beter? Er zit wel een soort wetenschap achter de temperatuur/ tijd die je nodig hebt voor tweede rijs, maar natuurlijk ook afhankelijk van je eerste rijs perioden ;-).

Wat voor recept gebruik je?