Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
5981Goeie vliegende start!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Dank! Ik bak al zeker 10 jaar brood... Ik heb het vooral mijzelf geleerd, met wat hulp van internet en boeken van Tartine. Die "oren" en "open kruim" die erbij hoort, zijn vooral doordat ik de laatste rijs van mijn desembroden in de koelkast doe (16-18 uur) en ik vrij strak de buitenkant kan vormen.
Waarom bevalt een kortere tweede rijs in de koelkast beter? Er zit wel een soort wetenschap achter de temperatuur/ tijd die je nodig hebt voor tweede rijs, maar natuurlijk ook afhankelijk van je eerste rijs perioden .Joste schreef: do 02 nov 2023, 17:13 Daar ben ik recent ook mee begonnen, al duurt die tweede rijs bij mij dan wel wat korter, uur of 8. Bevalt beter.