Op aanraden van iemand naar Koffie van Hoorn gegaan voor verse bonen. WAT een verschil. Nu wordt koffiedrinken pas echt een genot.
Heb nu de Yellow Bourbon van hun geroast op 11-9, dus net op het randje om te kunnen gebruiken, maar wat een zachtere, vollere smaak en vooral het verschil in Crema is ongelooflijk!
Re: Wat drink je nu?
4812Wat voor koffie dronk doorgaans?Tbonen schreef:Op aanraden van iemand naar Koffie van Hoorn gegaan voor verse bonen. WAT een verschil. Nu wordt koffiedrinken pas echt een genot.
Heb nu de Yellow Bourbon van hun geroast op 11-9, dus net op het randje om te kunnen gebruiken, maar wat een zachtere, vollere smaak en vooral het verschil in Crema is ongelooflijk!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Wat drink je nu?
4813Ik dronk hiervoor Simon Levelt meerdere bonen en Illy.bobbee schreef: wo 25 sep 2024, 11:25Wat voor koffie dronk doorgaans?Tbonen schreef:Op aanraden van iemand naar Koffie van Hoorn gegaan voor verse bonen. WAT een verschil. Nu wordt koffiedrinken pas echt een genot.
Heb nu de Yellow Bourbon van hun geroast op 11-9, dus net op het randje om te kunnen gebruiken, maar wat een zachtere, vollere smaak en vooral het verschil in Crema is ongelooflijk!
Maar dit is al een heel verschil!
Re: Wat drink je nu?
4814Aaah! Dat verklaart een hele hoop. Van oude koffiebonen naar versgebrande bonen is een geweldige sprong. En dan later ook op de exacte branddatum letten zodat je bonen ergens tussen 10 en 30 dagen geleden gebrand zijn. En dan verschillende branderijen proberen. Leuk voor je!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Wat drink je nu?
4815Eerste boon die ik gebruik met de Slayer. De El Salvador FES120 van Friedhats. Echt geweldig. Super zoet en zacht.
93 graden
17 -> 38gr
25s pre-brew, 20s brew
93 graden
17 -> 38gr
25s pre-brew, 20s brew
Slayer Espresso Single Group - Decent DE1XXL - Hario V60 Switch - Flair Pro 2 - Aeropress - NextLevel Pulsar
Weber EG-1 V3 - 1Zpresso K-Ultra
Weber EG-1 V3 - 1Zpresso K-Ultra
Re: Wat drink je nu?
4816Zit weer wat lekkerder in mijn vel en dacht laat ik mijzelf speciaal voor speciaal uurtje van de dag zonder huisgenoten eens verwennen. Dit soort koffie's maken het leven toch aangenaam en op ondraaglijke momenten in alle rust toch dragelijk.
Dutch Barista , machine staat op 95°C, 16 gr, 33 uit rond de 21 seconden. Een eerste shot en dat tropische zuur en koekjes blijft heerlijk op de tong hangen. Buitengewoon mooie koffie.
Nog even eea aanpassen om um nog aangenamer te maken. ️
Dutch Barista , machine staat op 95°C, 16 gr, 33 uit rond de 21 seconden. Een eerste shot en dat tropische zuur en koekjes blijft heerlijk op de tong hangen. Buitengewoon mooie koffie.
Nog even eea aanpassen om um nog aangenamer te maken. ️
Re: Wat drink je nu?
4817Thuiswerken, koffiekopje met overblijfselen van een overheerlijke natural van gister, en, katten.
️
Re: Wat drink je nu?
4818Nog even leuk om te laten zien, een gemiddelde boon qua grootte en Ben Weiner's yellow pacamara. Grote boon.
️
Re: Wat drink je nu?
4819DAK blijft toch ook wel een geweldige brander. Laatst al een melon co-fermented koffie geprobeerd en nu eentje met kokos. Niet iets voor elke dag maar wel heel lekker en leuk om te ervaren. En die milky cake is echt geweldig.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60
Re: Wat drink je nu?
4820Hm… ben toch wel heel nieuwsgierig aan het worden over DAK daar ga ik ook maar eens wat boontjes bestellen.Erik82 schreef:DAK blijft toch ook wel een geweldige brander. Laatst al een melon co-fermented koffie geprobeerd en nu eentje met kokos. Niet iets voor elke dag maar wel heel lekker en leuk om te ervaren. En die milky cake is echt geweldig.
Gaat de voorkeur uit naar espresso of filter of maakt het niet uit?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk