Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6471Jeetjuh die pizza’s en focaccia zien er echt heel lekker uit zeg
Linea Mini R Zwart - Sculptor 078S Zwart - Specialita Mat Zwart
Ik zie heel vaak echt zwarte stukken in je pizza korst.Is dat een gevolg van de hoge temperatuur?bobbee schreef: zo 13 apr 2025, 16:45Gorgonzola, grana padano, mozzarella, rode ui en Ananas!
Tomatensaus, grana padano,, mozzarella, Nduja, ananas.
Beetje het effect van een kleine pizzaoven en de lange rijstijd waardoor suikers zich ontwikkelen, de pizza namelijk ligt dicht bij de vlam daarom zie je ook aan vaak 1 kant een donkere verbrande rand, die knip ik natuurlijk weg! Grote pizzaoven kun je hem verder wegleggen van de vlam en de temperatuur beter sturen maar je wilt ook het effect van de hitte pakken. Die zwarte plekjes zijn trouwens wel de bedoeling, leoparding heet dat en krijg je alleen met een goed lang gerezen deeg.cremalaver schreef:Ik zie heel vaak echt zwarte stukken in je pizza korst.Is dat een gevolg van de hoge temperatuur?bobbee schreef: zo 13 apr 2025, 16:45Gorgonzola, grana padano, mozzarella, rode ui en Ananas!
Tomatensaus, grana padano,, mozzarella, Nduja, ananas.
Is dat inherent aan het gebruik van een pizza oven?
Al lang weer terug.bobbee schreef: wo 08 okt 2025, 10:13Beetje het effect van een kleine pizzaoven en de lange rijstijd waardoor suikers zich ontwikkelen, de pizza namelijk ligt dicht bij de vlam daarom zie je ook aan vaak 1 kant een donkere verbrande rand, die knip ik natuurlijk weg! Grote pizzaoven kun je hem verder wegleggen van de vlam en de temperatuur beter sturen maar je wilt ook het effect van de hitte pakken. Die zwarte plekjes zijn trouwens wel de bedoeling, leoparding heet dat en krijg je alleen met een goed lang gerezen deeg.cremalaver schreef:Ik zie heel vaak echt zwarte stukken in je pizza korst.Is dat een gevolg van de hoge temperatuur?bobbee schreef: zo 13 apr 2025, 16:45Gorgonzola, grana padano, mozzarella, rode ui en Ananas!
Tomatensaus, grana padano,, mozzarella, Nduja, ananas.
Is dat inherent aan het gebruik van een pizza oven?
Desalniettemin ben ik ook hobby koffiebrander en we weten hoe we de boontjes branden! Donker en rokerig.
Ps: heb je nou je account weer terug? Wachtwoord was toch kwijt?
Ja knip ik wegcremalaver schreef:Al lang weer terug.bobbee schreef: wo 08 okt 2025, 10:13Beetje het effect van een kleine pizzaoven en de lange rijstijd waardoor suikers zich ontwikkelen, de pizza namelijk ligt dicht bij de vlam daarom zie je ook aan vaak 1 kant een donkere verbrande rand, die knip ik natuurlijk weg! Grote pizzaoven kun je hem verder wegleggen van de vlam en de temperatuur beter sturen maar je wilt ook het effect van de hitte pakken. Die zwarte plekjes zijn trouwens wel de bedoeling, leoparding heet dat en krijg je alleen met een goed lang gerezen deeg.cremalaver schreef: Ik zie heel vaak echt zwarte stukken in je pizza korst.Is dat een gevolg van de hoge temperatuur?
Is dat inherent aan het gebruik van een pizza oven?
Desalniettemin ben ik ook hobby koffiebrander en we weten hoe we de boontjes branden! Donker en rokerig.
Ps: heb je nou je account weer terug? Wachtwoord was toch kwijt?
Maar ik neem aan dat je die zwarte stukken zoveel mogelijk weg snijdt?
Zit er over te denken om zelf zo'n ding in de tuin te metselen.
Of toch voor electrisch te gaan.