Re: Peru Microlot

3
ziet er grotendeels netjes uit, in de laatste fase is de ontwikkeling wel af en toe stilgevallen -- ik houd graag minimaal 3ºC/min stijging aan, dus niet de 0 raken maar in het ergste geval de 3 aantikken in de RoR.

Je hebt de smoothing (denk ik) wel overdreven hoog gezet waardoor je een sterk geflatteerd beeld krijgt, dat ziet er wel smeuïg uit maar er is aan te zien dat je veel schommelingen hebt 'verstopt' en daar heb je voor jezelf niet veel aan.

de cijfers die je noemt kun je 'vanzelf' rechts in beeld krijgen, dat is duidelijker

plaats eens foto's van je brander?

support je Artisan ook met een donatie?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Peru Microlot

4
Ik heb vaker dat de ror inzakt. Vaak zit de heater dan al op 99% dus het enige wat ik kan aanpassen is de ventilator/airflow. Het moet echter wel fluid blijven...

Het zou natuurlijk kunnen dat de sensor wat minder goed werkt omdat de bonen lichter worden en langs de sensor vliegen.

Ik zal morgen wat foto's maken en posten in een nieuw topic opdat deze ruisvrij blijft.

Canters Coffee

Re: Peru Microlot

8
Vandaag heb ik m'n eerste batch ervan gebrand.

De bonen hadden volgens mijn Wile metertje een vochtigheid van 8.2% en ik heb opgezocht welke recent gebrande voorraad daar in de buurt zat. De Ethiopië Kochere hadden 8.5% dus de laatste volledige batch daarvan heb ik als achtergrond gelaaien.

De bonen warmden een fractie langzamer op, wat ook aan (koude paasdag) omgevingstemp kan liggen natuurlijk en DE werd 20s later bereikt.

Ik hield de airflow wat langer rond de 35% en begon pas na 5 minuten deze steeds wat (automatisch) te verhogen, in de aanloop naar FC liet ik de energie naar de verwarmingselementen (automatisch) iets verlagen en FC begon wat eerder dan verwacht met een flink hoorbare storm van gekraak in de bonenmassa.

Extra airflow om de 'piek' eraf te fluiten maar wel kort genoeg om niet de hele ontwikkelings-energie weg te toeteren en pas tegen de eerste tekenen van SC weer max airflow en energie op nul zodat de laatste halve minuut op restwarmte werd afgestookt.

De eind-temp die in de achtergrond stond was nog niet bereikt maar de ontwikkelfase was al voorbij 3 minuten wat bij de profielen hier doorgaans voldoende is en al was de AUC iets lager dan de voorziene 400, de geur was er wel degelijk dus heb ik de branding beëindigd op 14:16 min

Vochtigheid in de gebrande bonen 2.8%, gewichtsverlies 14.4%, en met kleur Tonino #92 vrijwel 'on target' waar ik mik op #95 en alles goed is van 90 en 100 waarbij 85 vaak ook best mooi kan zijn en 105 doorgaans ook diegene blij maakt die van de lichtere brandingen houdt.

Vol vertrouwen dus!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino