Ik zou graag meedoen maar heb geen idee of ik dit lekker ga vinden.
Thuis ben ik de enige die koffie waardeerd en met gem 3 shots per dag ga ik wel lang bezig zijn 5kilo weg te drinken.
Zijn er anderen die er ook zo over denken en samen voor 2x 2,5 kgs willen gaan?
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
22Bonen vandaag ontvangen, binnenkort maar eens de eerste batch branden om te testen.
Zo’n zin in
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zo’n zin in
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Profitec Pro 800 - Compak K3 Touch Advanced - Behmor 1600
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
23Yes! De eerste porties groen zijn er al uit. Ik zal ook spoedig iets opzetten voor de mensen die niet thuis branden.
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
24Ik heb de eerste bats vanmiddag gebrand. Eerst vochtigeid gemeten en die is met 11.4% vrijwel gelijk aan de Colombia bonen waar ik nu net 8 batsen van heb gebrand, dus ik ben van dat profiel uitgegaan. Bij opwarmen (terwijl ik druk was met afwegen, vochtigheid meten, profiel laaien) vergeten om de BT probe uit de machine te laten dus kreeg ik een vrij traditioneel profiel met 'Turning Point' in beeld maar verder inderdaad praktisch gelijk aan het verwachte profiel. Iets eerder gestopt, mag volgende keer iets langer doorgaan (met meer airflow vanaf 13:30) al leken de bonen me iets donkerder op het oog dan wat de meting uitwijst. Vochtverlies is met bijna 16% prima, mag met die relatief hoge vochtigheid ook wel meer zijn dan 15%.
Binnenkort proeven, dan weet ik meer.
Binnenkort proeven, dan weet ik meer.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
25Vandaag ook de bonen binnengekregen.
Arnoud bedankt!
Net 300g in mijn Genie gestopt. Met chaf vanger eraan vast.
Start 230C en 17 minuten tot een dump. FC was ongeveer 3-4 minuten eerder. Na FC temperatuur terug naar 225C. Wel veel chaf.
Yield: 254g ongeveer 15.3% vochtverlies.
Volgende keer ga ik zonder de chaf vanger branden. Omdat ik vermoed dat de temperatuur te hoog werd door verstoppingen van het rooster door de chaf.
Groet
Arnoud bedankt!
Net 300g in mijn Genie gestopt. Met chaf vanger eraan vast.
Start 230C en 17 minuten tot een dump. FC was ongeveer 3-4 minuten eerder. Na FC temperatuur terug naar 225C. Wel veel chaf.
Yield: 254g ongeveer 15.3% vochtverlies.
Volgende keer ga ik zonder de chaf vanger branden. Omdat ik vermoed dat de temperatuur te hoog werd door verstoppingen van het rooster door de chaf.
Groet
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
26Mocht een van jullie goed gelukte gebrande boontjes in de verkoop willen doen dan laat het weten.
Ek43s SSP
V60 / Gabi / Chemex / Bairro alto
BZ Duo - Lelit paddle mod
V60 / Gabi / Chemex / Bairro alto
BZ Duo - Lelit paddle mod
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
27fransg schreef: do 20 sep 2018, 19:30 Ik heb de eerste bats vanmiddag gebrand. Eerst vochtigeid gemeten en die is met 11.4% vrijwel gelijk aan de Colombia bonen waar ik nu net 8 batsen van heb gebrand, dus ik ben van dat profiel uitgegaan. Bij opwarmen (terwijl ik druk was met afwegen, vochtigheid meten, profiel laaien) vergeten om de BT probe uit de machine te laten dus kreeg ik een vrij traditioneel profiel met 'Turning Point' in beeld maar verder inderdaad praktisch gelijk aan het verwachte profiel. Iets eerder gestopt, mag volgende keer iets langer doorgaan (met meer airflow vanaf 13:30) al leken de bonen me iets donkerder op het oog dan wat de meting uitwijst. Vochtverlies is met bijna 16% prima, mag met die relatief hoge vochtigheid ook wel meer zijn dan 15%.
Binnenkort proeven, dan weet ik meer.
Panama-B01-T98-20sep2018.png
Haha, Batsch
Is die dry end een automarkering? Mij viel de lange droogtijd op, hoewel ik ook nog te voorzichtig was met mijn charge temperatuur had ik 6:30 pas DE. Volgende keer ga ik korter drogen en maillard rekken en dan een korte finish voor wat sappiger mondgevoel.
Nu heel goede body, iets roasty, veel chocolade tonen en een beetje kers achterop kijken hoe de koffie gaat smaken na wat meer rusttijd.
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
28Ja, die markering komt altijd op die temperatuur, zodat de AUC consistent wordt gemeten. Ik zal volgende keer opletten wanneer precies de kleurverandering plaatsvindt.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
29fransg schreef:Eerst vochtigeid gemeten en die is met 11.4% vrijwel gelijk aan de Colombia bonen
Is er een eenvoudige manier om dit te meten of gebruik je daar een vernuftige gadget voor?
Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate
30https://my-tonino.com/shop/en/wile-coffeeFrancisPavoni schreef: ma 24 sep 2018, 11:56fransg schreef:Eerst vochtigeid gemeten en die is met 11.4% vrijwel gelijk aan de Colombia bonen
Is er een eenvoudige manier om dit te meten of gebruik je daar een vernuftige gadget voor?
Eenvoudig vernuft
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino