Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate

24
Ik heb de eerste bats vanmiddag gebrand. Eerst vochtigeid gemeten en die is met 11.4% vrijwel gelijk aan de Colombia bonen waar ik nu net 8 batsen van heb gebrand, dus ik ben van dat profiel uitgegaan. Bij opwarmen (terwijl ik druk was met afwegen, vochtigheid meten, profiel laaien) vergeten om de BT probe uit de machine te laten dus kreeg ik een vrij traditioneel profiel met 'Turning Point' in beeld maar verder inderdaad praktisch gelijk aan het verwachte profiel. Iets eerder gestopt, mag volgende keer iets langer doorgaan (met meer airflow vanaf 13:30) al leken de bonen me iets donkerder op het oog dan wat de meting uitwijst. Vochtverlies is met bijna 16% prima, mag met die relatief hoge vochtigheid ook wel meer zijn dan 15%.

Binnenkort proeven, dan weet ik meer.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate

25
Vandaag ook de bonen binnengekregen.
Arnoud bedankt!

Net 300g in mijn Genie gestopt. Met chaf vanger eraan vast.
Start 230C en 17 minuten tot een dump. FC was ongeveer 3-4 minuten eerder. Na FC temperatuur terug naar 225C. Wel veel chaf.
Yield: 254g ongeveer 15.3% vochtverlies.

Volgende keer ga ik zonder de chaf vanger branden. Omdat ik vermoed dat de temperatuur te hoog werd door verstoppingen van het rooster door de chaf.

Groet
Authentic Ladies

Re: Inkoopactie: Panama Boquete: Lerida estate

27
fransg schreef: do 20 sep 2018, 19:30 Ik heb de eerste bats vanmiddag gebrand. Eerst vochtigeid gemeten en die is met 11.4% vrijwel gelijk aan de Colombia bonen waar ik nu net 8 batsen van heb gebrand, dus ik ben van dat profiel uitgegaan. Bij opwarmen (terwijl ik druk was met afwegen, vochtigheid meten, profiel laaien) vergeten om de BT probe uit de machine te laten dus kreeg ik een vrij traditioneel profiel met 'Turning Point' in beeld maar verder inderdaad praktisch gelijk aan het verwachte profiel. Iets eerder gestopt, mag volgende keer iets langer doorgaan (met meer airflow vanaf 13:30) al leken de bonen me iets donkerder op het oog dan wat de meting uitwijst. Vochtverlies is met bijna 16% prima, mag met die relatief hoge vochtigheid ook wel meer zijn dan 15%.

Binnenkort proeven, dan weet ik meer.

Panama-B01-T98-20sep2018.png

Haha, Batsch

Is die dry end een automarkering? Mij viel de lange droogtijd op, hoewel ik ook nog te voorzichtig was met mijn charge temperatuur had ik 6:30 pas DE. Volgende keer ga ik korter drogen en maillard rekken en dan een korte finish voor wat sappiger mondgevoel.
Nu heel goede body, iets roasty, veel chocolade tonen en een beetje kers achterop kijken hoe de koffie gaat smaken na wat meer rusttijd.