Altijd kort door de bocht.( Jerom mode uit).bobbee schreef: vr 28 dec 2018, 14:45Koffie blijft lekker. Dat klopt wel, maar je bent wel heel kort door de bocht zo hoor. Wanneer je iemand bent die graag speelt met de smaak van koffie dan kun je dmv die druk, de smaak naar iets totaal anders sturen! Het druk verloop wat ik hierboven schreef geeft bijvoorbeeld een totaal andere smaak dan het omgekeerde met een aflopende druk. Beide lekker, maar anders.cremalover schreef: Feitelijk maakt het allemaal niet uit.
Gelijke druk,aflopende druk of oplopende druk.Koffie blijft lekker.
Precies wat ik verwacht had.Het zit niet in de machine of drukprofiel maar in de boon.
Machines are overrated zeggen ze in het engels.
Bonen niet.Bonen zijn belangrijk.
En door de pre infusie van 2 bar kan de extractie verder op maar 6 bar ipv 9 bar bijvoorbeeld. Volledige extractie zonder pre infusie met fijnere maling op 9 bar geeft dan ook weer een andere smaak. Oneindig veel mogelijkheden dus
Iets genuanceerder dan.
Ik heb wel geen koffie geproefd uit de Bianca maar wel uit heel wat andere machines.
En of ik nu met dezelfde boon koffie zet met een e61 of Strega of wat anders ,de verschillen zijn marginaal klein.Voor mij tenminste.
Maar dit ligt natuurlijk voor ieddereen anders.
Ik drink nu een Yirchacheffe.Die smaak is totaal anders dan een Malabar of Brasil.Die verschillen proef ik dan weer wel.