Toevallig heb ik dezelfde boon vandaag binnen gekregen, branddatum 6 dagen geleden en hier valt hij nu al in de smaak.Kaan schreef: wo 14 mei 2025, 09:03 Hier één die niet vies tegenvalt.
Sul de Minas van Little Roastery.
Een special .
In het begin was ik er niet helemaal weg van, maar blijkbaar hadden de boontjes nog even rust nodig.
Branddatum was ca 10 april. Tweede poging na ongeveer 2,5 /3 weken is hij nu ineens stuk lekkerder.
Lekker fruitig en zoet. Doet me een beetje denken aan een fruitige Kenia, maar dan met veel meer body.
Bij deze 'natural volcano fermentation' ondergaan de bonen een natuurlijke fermentatie met vulkanische micro-organismen, die diep inwerken op het aroma en de smaak van de koffie. De fermentatieperiode, die maximaal 72 uur duurt, brengt de meest intense smaken naar voren voordat de bonen 15 tot 20 dagen rusten en drogen op verhoogde terrassen, blootgesteld aan de zachte Braziliaanse zon.
Verhoogde terrassen en blootgesteld aan Braziliaanse zon!![]()
Dat geldt niet alleen voor de boontjes![]()
Re: Wat drink je nu?
5151Bezzera Guilia/ DF64V (Gen 2)